Időpont egyeztetés, információ: +36-30-637-5205
Magyar nyelv Angol nyelv Német nyelv

10 ALAPSZABÁLY A GRILLEZÉSHEZ

A grillezés látszólag nagyon egyszerű dolog. Nem kell hozzá más csak tűz (hőforrás), élelmiszer és valami, ami ezt a kettőt elválasztja egymástól. Ahhoz azonban, hogy valóban élvezetes és jól elkészített végeredményt kapjunk, ennél azért jóval több mindenre kell odafigyelni.

Íme, 10 alapszabály, melyek betartása jelentősen megkönnyítheti az életed.

1. Csak tiszta sütőrácsot használj, nehogy leragadjon az étel vagy olyan ízeket vegyen fel, amit eredetileg nem terveztél hozzáadni a készülő fogáshoz.

2. Az ételt olajozd ne a grillt, mert a magas hőmérsékleten hamar leég az olaj a rácsról. De ha mindenképp a rácsot akarod beolajozni, akkor figyelj arra, hogy előbb melegítsd fel az egész grillt, és csak közvetlenül a sütés előtt helyezd be a rácsot, így nem lesz ideje az olajnak elégni.

3. Ne spórolj az idővel! Ne hagyd, hogy a család vagy az éhes vendégek sürgessenek, mert különben könnyen kívül megsült, belül nyers "finomságok" kerülhetnek ki a kezeid közül.

4. Mindig figyeld az ételt. Nem érdemes sokáig magára hagyni a sütőt, mert váratlan dolgok bármikor felboríthatják a legaprólékosabban megtervezett ütemtervet is.

5. Ne vízzel próbáld elejét venni a fel-felcsapó lángoknak. Ha a lecsöpögő zsír miatti fellángolásokat meg akarod előzni, akkor inkább a hús zsírját vágd le, még sütés előtt. Vagy rakd át a husit a grill egy másik részére.

6. Acukortartalmú pácokat csak a sütés legvégén kend fel a húsra, tofura, zöldségre, mert különben hamar megégnek, és ízük keserűvé válik.

7. Agrill közeléből távolíts el minden könnyen lángra kapó vagy tűzveszélyes anyagot.

8. Legalább egy órával a sütés előtt fűszerezz, hogy az ízek minél inkább átjárják az alapanyagot.

9. Mindig megfelelő szerszámokkal dolgozz, ezek jelentősen megkönnyítik a munkád.

10. Az elkészült ételt tiszta tányéron tálald, hogy kívánatos és ízében egységes maradhasson.

 

 


Legfrisebb híreink

Csatlakozz hozzánk

Kapcsolat
Szalon címe

Petőfi út 4.
6200 - Kiskőrös

Elérhetőségek

Email: info@efitkiskoros.hu
Telefon: +36-30-637-5205

Nyitvatartási idők

Hétfő - Péntek: 10:00 - 18:00
Szombat: 10:00 - 18:00
Vasárnap: ZÁRVA© Minden jog fenntartva