Időpont egyeztetés, információ: +36-30-637-5205
Magyar nyelv Angol nyelv Német nyelv

Fogyasztó és zsírégető masszázs, aromaterápiás-,talpfrissítő-, svéd-, arcmasszázs

A masszázs rövid története

A masszázs története egyidős az ember történetével. Amikor valamilyen külső vagy belső inger hatására megfájdul valamink, ösztönösen odakapunk, nyomkodni, dörzsölni, simogatni kezdjük. A masszázs különböző formáit évezredeken át alkalmazták gyógyításra, vagy a betegek fájdalmának enyhítésére. A legrégebbi írásos emlékeink az ókori Kínából származnak, ahol az i.e. 2700 körül megjelent "A sárga császárok belső orvoslása" című könyvben már megemlítik a masszázst, mint gyógyító hatású tevékenységet. 
A masszázs szó görög elnevezésének szószerinti fordítása: gyúrni, dörzsölni. Hippokratész (i.e. 460-377) a szervezet egészséges működéséhez elengedhetetlennek tartotta a friss levegőt, a megfelelő táplálkozást, a gyógyfürdőt és a masszázst. A következőket írta: "Az orvosnak sok mindenben járatosnak kell lennie, de elsősorban a dörzsölésben. A dörzsölés helyére ránthat egy kilazult ízületet, vagy kilazíthat egy éppenséggel merev ízületet."

A masszázsnak nem célja a hagyományos orvostudomány vagy gyógyászati módszerek helyettesítése, hanem annak kiegészítése, a gyógyulás elősegítése, ám legfőbb célja a betegségek megelőzése és a szervezet felfrissítése.
A masszázs hatásai
Legnagyobb szervünk a bőrünk, melynek teljes felülete mintegy 1,6 nm. Fontos szerepe van a test mechanikai védelmében, a hőszabályozásban, a kiválasztásban és az immuntevékenységben. 
Gyógyír a test és a lélek számára
A masszázs szabaddá teszi a légzést, oldja a feszültségeket, nyugtatja az idegeket, hozzásegít, hogy elengedjük magunkat és megszabaduljunk az belső terhektől. Előfordulhat, hogy masszázs közben a páciens egyszerűen álomba merül. Ez is a test, a lélek és az elme mély ellazulásának jele. Masszírozás során a test átmelegszik, és könnyeddé válik. 
A keringés serkentése
A masszázs növeli a felületi és a mélyen fekvő testszövetek vérellátását. A vérellátás fokozódása nagymértékben javítja a sejtek oxigén- és tápanyagellátását. Emellett az érintés és az élénkebb vérkeringés a nyirokrendszer működését is serkenti, amitől javul a lerakódott salak és méreganyagok kiválasztásának és elszállításának hatásfoka.
A vér- és a nyirokkeringés megélénkülése gyúrással érhető el. A megfelelő immunvédekezés alapja pedig nem más, mint a kielégítő vérkeringés és a jól működő nyirokrendszer.
Megpihennek a fáradt idegek
A masszázs idegrendszeri nyugtató hatását elsősorban a kéz melege, az általa kifejtett nyomás és az érintési inger váltja ki. ebben az esetben a bór a gyógyító energiák közvetítője, mivel felületén számtalan idegvégződés (receptor) található, amelyek érzékelik az ingereket, és az idegpályákon keresztül eljuttatják az agyhoz. Agyunk feldolgozza a kapott impulzusokat, majd továbbítja azokat a többi testrészhez.
Az alkalmazott fogások jellegétől és erősségétől függően a masszázs tehát serkentheti vagy megnyugtathatja ezeket az idegvégződéseket. Ily módon még a stressztől, idegességtől és belső feszültségtől túlterhelt idegrendszer is megnyugodhat, és "normál üzemmódra" kapcsolhat.
A szervi funkciók összehangolása
A masszázs belső szerveink működésére is hatással van. Ez abból adódik, hogy belső szerveink kapcsolatban állnak bőrünk bizonyos zónáival, és köztük reflexszerű (automatikus) reakciók léphetnek fel. A bőr ilyen jellegű zónáinak célirányos masszírozásával befolyásolhatjuk egyes szerveink, mint például a vese, a máj vagy a szív működési zavarait. ezen az elven alapul a láb reflexzónáinak masszírozása, valamit na kötőszöveti masszázs.
Izomlazítás és tonizálás
A masszázs szabályozza az izmok feszültségét: a megfeszült izmok masszírozás hatására ellazulnak, az ernyedt izomzat pedig újult erőre kap - ilyenkor a normál izomfeszesség elérése a cél. A masszázs azonban nem tekinthető közvetett edzésnek, mivel erős izomzat csak rendszeres izommunkával érhető el. 
Az izomfájdalmak enyhítése
Az izomzat túlterhelése esetén is segítség lehet a rendszeresen és megfelelő mértékben végzett masszázs. A fájdalomérzet enyhülésével csökken az izmok feszültsége is, ez pedig kedvezően befolyásolja a szövetek vér- illetve tápanyagellátását.
Az érintési inger olyan üzenetet továbbít az agyhoz, hogy indítsa be bizonyos hormonok termelését. Válaszként a szervezet endorfin hormont állít elő, amit a test saját fájdalomcsillapító szerének is neveznek. A legújabb tudományos kutatások szerint oxitocin is keletkezik, mely enyhíti a stressz reakciókat és fájdalomcsillapító hatással rendelkezik.

Fogyasztó és zsírégető masszázs

A cellulit, azaz a narancsbőr ma már népbetegségnek számít. Kialakulásáról részben felelős a mozgásszegény életmód, a zsírokban  gazdag táplálkozás, az elégtelen máj- és veseműködés, valamint az ideg - és hormonrendszerben beálló zavarok, részben pedig a genetikai adottságok is felelőssé tehetők. Nem feltétlenül csak és kizárólag a súlyfelesleggel küzdőkön alakulnak ki a jellegzetes tünetek, a vékony alkatú embereken is megjelenik a kötőszövet behúzódása és a septumok közötti zsírpárnák elődomborodása miatti narancsbőrhöz hasonló rajzolat. A cellulit kialakulásban a víz- és zsírháztartás anyagcsere zavarai, valamint az elégtelen nyirokkeringés során felhalmozódott salakanyagok tehetők felelőssé. A felesleges bomlástermékek visszamaradnak a bőr kötőszövetében, így az merevvé, zsugorodottabbá válik és a bőr felszínén kialakítja a jellegzetes a narancsbőrt. 
Legkorábban néhány kezelés múlva mutathatunk fel egyértelműen látható és tapintható eredményt. A zsírégető masszázstechnikát alkalmazva összetörjük a zsírsejteket, felélénkítjük a belek perisztaltikus mozgását, fokozzuk a nyirokkeringést és ezáltal a méreganyag kiválasztást. A hatást speciális zsírégető krémek segítségével fokozzuk. A masszázs a közhiedelemmel ellentétben fájdalommentes. Fontos az életmódváltás, táplálkozás megváltoztatása, megfelelő mennyiségű folyadék fogyasztása, a helyes légzés, a rendszeres testmozgás.

Arcmasszázs

A "Szelíd Érintés" masszázs során a kéz ujjainak nagyon finom, pontosan kidolgozott érintésével, az érintések egyenletes ritmusával érjük el a hatást. Az arcmasszázs nem csak a bőrt illetve a bőr különböző rétegeit érinti, hanem átmozgatja az elérhető legmélyebb arcizmokat is. Hatására a megereszkedett, megnyúlt arcizomzat tónust kap, a ráncok és egyéb öregedési jelek halványulnak, megszűnnek. Rendszeres arcmasszázs eredményeként, megvalósul a facelift hatás. Az arcmasszázs következtében az arc természetesen feszessé válik, kisimul. Az arc és a hajas fejbőr reflexterületeinek kezelése is segíti az egész szervezet egészséges működését.
Miért érdemes kipróbálni?
Már az első masszázs után is látványos a változás.
Az arcmasszázs közvetlen hatásai: (a rendszeresen végzett kezelések után tartóssá válnak)
o A feszültség oldása. A szabad energia áramlás hatására eltűnnek a stressz okozta tünetek, elváltozások.
o A mély ráncok (homlok, szemöldök között, száj körül, orr mellett) halványulnak, természetes úton feltöltődnek. Az arcmasszázs hatásaként a szem körüli szarkalábak, az orca apró ráncai kisimulnak. A szemöldök felemelődik, a tekintet kinyílik.
o A látásra is kedvező hatással van a szem körüli izmokra kifejtett nyugtató, lazító hatásának köszönhetően.
o Az arcmasszázs segíti, az orrmelléküreg, az arcüreg, a homloküreg tisztulását.
o A fül körüli izomzat ellazításával egyes fülproblémák megszűnhetnek, enyhülhetnek.
o Az masszázs serkenti, az arc vér és nyirokkeringését, így felgyorsul a bőr tisztulása, eltűnnek a pattanások, arc sima, bársonyos, élettel teli lesz, az arcödéma csökken, a toka kisebb lesz.
o Javul az agy oxigén ellátása, megszűnhet a rossz közérzet, az állandó fejfájás.
o Az arcmasszázs következtében az egész arc élettel telivé válik, megfiatalodik.

Svéd masszázs
A svédmasszázs a "Nyugati civilizációkban" elsősorban Európában használt és elismert masszázsfajta. Nevét egy svéd vívómesternek (Pehr Henrik Lingnek) köszönhetően kapta, aki a XIX. században összefoglalta és rendszerezte az akkor már több száz éve ismert és használt masszázsfogásokat. A masszázs az érintés és a simítás erejével képes arra, hogy relaxálja, ellazítsa a testet; a dörzsölések hatására az izomban lévő feszülések, az izomcsomók feloldódnak. A gyúrófogások megszüntetik az izomban és a kötőszöveti rétegben lévő letapadásokat; a vibráció (rezegtetés) nyugtatja a bőrt, csökkenti az izomtónust, segíti a szervezet fájdalomcsillapító folyamatait; az ütögetések pedig a masszázs végeztével normalizálják a keringést, megakadályozzák az esetleges szédülést. A masszázst követő kimozgatásoknak célja az ízületi mozgásterjedelem növelése.

Mindezeken felül a svédmasszázs során alapvető a vérkeringés fokozása, melynek hatására felgyorsul a különféle károsanyag-lerakódások felszívódása, csökken a lerakódott zsír mennyisége. Fokozódik a nyirokkeringés, nő az anyagcsere, a testhőmérséklet, a légzés, javul az emésztés, fokozódik a vizelet kiválasztás, ezáltal a méregtelenítés. Masszázs után növekedhet az izomzat teljesítőképessége, az izommunka gyorsabbá és kitartóbbá válhat.

Amire érdemes figyelni masszázs után:
Lassú felkelés!
Folyadék fogyasztása!!!

Talpfrissítő masszázs

A kezelés, javítja a keringést és jótékony hatása van az egész szervezet működésére. A masszírozás során mozgósítjuk a szervezet gyógyító  energiáit, serkentjük az egészséget megtartó életerőket. 
A megfelelő zónák masszírozásával nő a hozzárendelt szervek vérbősége, javul az anyagcseréje, nyirokkeringése, ezzel mozgósítja a szervezet öngyógyító erőit. A talp masszírozása megelőzésre, frissítésre, regenerálásra, gyógyításra is alkalmas. 
Célja: az energetikai egyensúly helyreállítása, amely az egészséges életműködés feltétele. A talp masszírozását kézzel (segédeszköz nélkül) végezzük. A helyesen végzett talpmasszázzsal nem lehet ártani, mert az ingerlés először az agyba megy, és onnan tovább a szervekbe. Mindenkit lehet masszírozni megfelelő program szerint.

Aromaterápiás masszázs 
A keleti és nyugati technikák egyesítéséből jött létre. Bázisolajba kevert, személyre szabott aromaterápiás cseppekkel történik, minden  alkalommal a páciens jelenlegi állapotának megfelelő aromaterápiás olajak keverékét készítjük el. Erősíti, és feszesebbé teszi a bőrt, segít fenntartani jó állapotát, valamint a rugalmasságát. A hajszálereket is erősíti. 
Az arcápolásra használt olajokhoz adagolva elősegíti a sejtregenerálódást. A masszázs relaxáló, stresszoldó hatású, javítja szervezetünk állóképességét és egészen mélyre hat. A masszázsok után 6-8 órán keresztül nem tanácsos fürdeni, hiszen a masszázs alatt kezdődik a felszívódás és órákon keresztül tart.
A svédmasszázs mozdulatait alkalmazva végezzük, személyre szabottan nagy súlyt fektetve a problémás területekre.


Legfrisebb híreink

Csatlakozz hozzánk

Kapcsolat
Szalon címe

Petőfi út 4.
6200 - Kiskőrös

Elérhetőségek

Email: info@efitkiskoros.hu
Telefon: +36-30-637-5205

Nyitvatartási idők

Hétfő - Péntek: 10:00 - 18:00
Szombat: 10:00 - 18:00
Vasárnap: ZÁRVA© Minden jog fenntartva