Időpont egyeztetés, információ: +36-30-637-5205
Magyar nyelv Angol nyelv Német nyelv

Paraffinos kéz- és lábápolás

BÕRÜNK BARÁTJA A PARAFFIN

Egyre többet hallani a paraffin szót, de sokan vannak még akik számára új fogalom. A következõkben errõl a nagyszerû dologról szeretnék pár dolgot ismertetni.

 

Mi is az a paraffin?
A paraffin a kémiában a CnH2n+2 felépítésû alkán szénhidrogének gyûjtõneve. Hétköznapi nyelven a paraffin viaszt értjük rajta, mely olyan szénhidrogének keveréke, ahol a szénláncok 20-40 szénatomot tartalmaznak.

A paraffin viasz tiszta formában fehér, szagtalan, viaszos tapintású, szilárd anyagot alkot. Olvadáspontja a benne található molekulák átlagos hosszától függõen 47-64 °C.

Hogyan kapcsolódik a bõrápoláshoz?
A paraffinos kezelés, kollagén és elasztin hatóanyagú, mélyhidratáló kúra, amely nemcsak a bõrre van jótékony hatással, hanem a körmöket is átpuhítja. Az eredmény: a kéz és a köröm felülete ápolttá, bársonyossá válik.

A paraffinnak kitûnõ hõtároló tulajdonsága van, tágítja a pórusokat, fokozza a vérkeringést, erõsíti a kötõszövetet, s ezáltal hozzájárul a hidratáló krémek felszívódásához. A kezelés következményeként a száraz, repedezett bõr puha, bársonyos, rugalmas lesz. Mind a kezekre, valamint a lábakra is pozitív hatással van.

A kezelés menete
A paraffin gépet töltsük fel összetördelt paraffinnal a gépen látható jelölésig.  A paraffin olvasztását a legalacsonyabb hõfokozaton végezzük, szánjunk rá minél több idõt, de legalább 3-4 órát.

A fertõtlenített kezet vagy lábfejet gondosan radírozzuk le jó minõségû bõrradírral, hogy az elhalt hámsejtek letisztuljanak a bõrfelületrõl. Ezt követõen mélyápoló kéz- vagy lábápoló krémmel vastagon kenjük be az egész kéz- illetve lábfejet. A krémes végtagot óvatosan merítsük bele a felolvadt, de nem forró paraffinba néhány másodpercre. A kiemelés után várjuk meg, amíg a paraffin lecsepeg a kézrõl vagy a lábról, s ismételjük meg még egyszer a folyamatot. A paraffinos végtagra ekkor mûanyag zacskót, majd a melegen tartó frottír zsákocskát húzzuk, s hagyjuk a krémet és a paraffint hatni 15-20 percig. Ezután vegyük le a frottír zsákokat, majd a két kezünkkel a vendég kezét két oldalról átfogjuk, s egyszerûen zacskóstul finoman lehúzzuk a paraffin "maszkot". Befejezésként ápoló krémmel lehelet vékonyan átkrémezzük a vendég kezét vagy lábát.

Ez a kezelés napokig érezteti s láttatja a bõrön a hatását, ezért a vendég azonnal megtapasztalhatja annak kedvezõ hatását.

Hasznos tipp:
A paraffinos bõrápolás kiválóan alkalmazható láb ápolásra is. Ez esetben ecsettel vigyük fel a paraffint a megfelelõen elõkészített száraz lábra. A paraffinos lábra ugyaugy zsákot húzunk, és törölközõvel, vagy lábtyûvel meleg0tjük, am0g a paraffin kifejti jótékony hatását.

 


Legfrisebb híreink

Csatlakozz hozzánk

Kapcsolat
Szalon címe

Petőfi út 4.
6200 - Kiskőrös

Elérhetőségek

Email: info@efitkiskoros.hu
Telefon: +36-30-637-5205

Nyitvatartási idők

Hétfő - Péntek: 10:00 - 18:00
Szombat: 10:00 - 18:00
Vasárnap: ZÁRVA© Minden jog fenntartva